TRABZON / AKÇAABAT - Hakkı Altıntaş Ortaokulu

Mrt

Kanuni Sultan Süleyman´ın Evini Ziyaret Ettik

7. SINIF Öğrencilerimiz ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Ercan KÖROĞLU rehberliğinde Kanuni evine ziyaret gerçekleştirdik.

Kanuni Sultan Süleyman, Trabzon valisi Yavuz Sultan Selim'in oğlu olarak 27 Nisan 1495'te Ortahisar'da doğmuş ve 15 yaşına kadar Trabzon'da yaşayarak eğitiminin büyük bölümünü burada tamamlamıştır.
Vefatından itibaren geçen 441 yıllık süre Kanuni'yi anlatmaya yetmemiştir. Hâlâ dünyanın gündeminde olması onun muhteşemliğinin göstergesidir.
Kanuni, büyük bir devlet adamıdır, büyük bir komutandır, büyük bir şairdir ve büyük bir kanun yapıcısı ve uygulayıcısıdır. Bütün bu özellikler, batılıların deyimi ile onun muhteşemliğinin ispatıdır.
Şarkiyatçı Ortalon Kanuni'yi şöyle anlatıyor;
"Sultan Süleyman'ın eserleri bir araya konsa, en altta muharebeleri, onun üstünde bıraktığı abideler ve en üstte ise kurmuş olduğu ilmi ve hukuki müesseseler gelir."
Trabzon Kanuni ile bütünleşmiş bir şehirdir;

* Büyük dedesi Trabzon Fatihi Fatih Sultan Mehmet'in Camisi Kanuni'nin doğduğu mahalle olan Ortahisar'dadır.
    * Babaannesi Gülbahar Hatun'un Camisi ve Türbesi Trabzon'dadır.
    * Kanuni'nin hocası Hoca Halil Camii Pazarkapı mahallesindedir.
    * Valisi İskender Paşanın Camisi ve Türbesi Trabzon'dadır
    * Kız kardeşi Kamer Sultan ve kardeşi Şehzade Salih'in mezar sandukaları Trabzon Ayasofya müzesindedir.
    * Trabzon kalesinde Onarım Kitabesi vardır.
    * Sahilde Türk Macar dostluk parkında Kanuni'nin Zigetvar'daki büstünün eşi olan büstü vardır.
    * Ortahisar'daki  parkın ismi kanuni Parkı olup burada bulunan Kanuni Heykeli doğduğu mahalleye ayrı bir renk katmaktadır.
    * Aynı yerde Kanuni Evi açılmıştır.
    * Trabzon'da Kanuni Anadolu Lisesi ve Kanuni ilköğretim okulu adlı iki güzide okul eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
    * Trabzon'da büyük bir köprüye Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü adı verilmiştir.
    * KTÜ merkez kampusunun adı Kanuni kampusudur

Kanuni Halen Dünyanın Gündemindedir;

* Kanuninin vefat yıl dönümü olan 7 Eylülden itibaren Zigetvar'da her yıl Türk-Macar Dostluk Haftası düzenlenmektedir.
    * Dünyanın en büyük kanun yapıcılarından 23'ünün yer aldığı Washington Parlamento Galerisinde büstü vardır.
    * Kanuni'nin resmi, kanun yapıcılığı nedeni ile İspanya Parlamentosundadır.

Mrt

Yaşatki Değer Bulsun Projesi kapsamında okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf BAYBURTLU önderliğinde okulumuz öğrenci velilerine  HOŞGÖRÜ temalıBroşür hazırlanarak tüm sınıf ortamlarımızda paylaşımlar yapılmıştır.Etkinliğe katılım üst düzeyde gerşekleşmiştir. Dağıtılan broşürlerin öğrenci velilerine ulaştırılarak okunması ve bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

Ock

Yaşatki Değer Bulsun Projesi kapsamında okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf BAYBURTLU önderliğinde okulumuzda tüm sınıflarımıza yönelik SEVGİ-SAYGI temalı pano ve resim çalışmaları yapılmış olup,etkinlikler okulumuzun panolarında sergilenmiştir.

HAKKI ALTINTAŞ ORTAOKULUNDAN MUHTEŞEM BAŞARI

HAKKI ALTINTAŞ ORTAOKULU OKUL SPORLARI YILDIZ ERKEKLER BADMİNTON  İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARINDA TRABZON BİRİNCİSİ OLDU

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları Yıldız Erkekler Badminton İl Birinciliği yarışmaları 12-15/12/2022 tarihleri arasında Arsin spor salonunda yapıldı. Yapılan yarışmalar sonucunda Hakkı Altıntaş Ortaokulu İl Birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Çalıştırıcılığını Okul Müdür Yardımcımız Osman BULUT ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ercan KÖROĞLU'nun yaptığı ,sporcularımız Orhan ÖZTÜRK,Caner PIRASOĞLU,Umut UZUN ve Ömercan KALAYCI' dan  oluşan takımımız  yenilgisiz şampiyon oldular.

Yıldız erkekler kategorilerinde  il birinciliği kupası alarak Akçaabat'ımızı başarıyla temsil etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Okul Müdürü Murat AYDIN ,akademik başarı yanında sosyal faaliyetlere de çok önem verdiklerini belirterek, öğretmen ve öğrencileri ile gurur duyduğunu İlimizi ARTVİN'de yapılacak olan Bölge yarışmalarında başarıyla temsil  edeceklerini belirterek öğrencilerimize başarılar diledi.

Yarışma sonuçları:

Hakkı Altıntaş Ortaokulu:  5 - Arsin Yeşilyalı İbni Sina Ortaokulu:0

Hakkı Altıntaş Ortaokulu:  4 -Yıldızlı Toki Ortaokulu:  1

Hakkı Altıntaş Ortaokulu: 3- Trabzon Osman Altıntaş Ortaokulu: 2

Hakkı Altıntaş Ortaokulu: 5- Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Ortaokulu:0

Hakkı Altıntaş Ortaokulu: 3- Arsin Cumhuriyet Ortaokulu: 2

Hakkı Altıntaş Ortaokulu: 3- Trabzon Osman Altıntaş Ortaokulu: 2

Kas

YAŞAT Kİ DEĞER BULSUN PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPILAN ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Yusuf BAYBURTLU'NUN yürüttüğü proje çalışmasında Kasım ayı içerisinde yapılan EMPATİ konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Okul Müdürümüz Murat AYDIN tarafından verildi. Yapılan yarışmadaki tüm şiirler okulumuz panosunda sergilenmiştir.. Yarışmaya okulumuz genelinde 32 öğrencimiz şiiri ile katılmış olup,1. olan şiiri 5/A sınıfından NESRİN YETİM, 2.olan şiiri 7/A Sınıfından Fatma ASLAN,3.olan şiiri ise 8/A sınıfından Fatma BAYBURTLU yazmıştır.

KADINA EL KALKAMAZ

Haz

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gençler Okudukça Akçaabat Okur" sloganı ile hazırlanan ve yıl boyu 52 hafta sürecek olan proje ile ilgili okuma etkinliği ilçemiz Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Okulumuz 5 ve 6. sınıflar etkinlik kapsamında Akçaabat Hakkı Zeki Başaran Öğretmenevi'ne ve ardından Akçaabat İlçe Halk Kütüphanesi'ne ziyaretlerde bulundu. Öğrencilerimiz, İlçe Halk Kütüphanesi'nde kitap okuma projesi hakkında bilgilendirildiler ve okuma etkinliğine katıldılar.